Lourdes Daza-Gillman

Lourdes Daza-Gillman är en svensk författare, född i Bolivia, som skriver samhällskritiska kriminaldrama/thrillers. Hon har en bakgrund som ingenjör, politiker och konstnär.

Hennes intresse för kvinnors situation runt om i världen och alla de orättvisor som kvinnor drabbades av har alltid funnits latent i hennes tankar. Efter en lång karriär på Ericsson bestämde hon sig för att bli författare. Hon kom ut med en trilogi med samlingsnamnet: Makttrilogin.

”Mitt syfte som författare är att påminna världen om vad som pågår i samhället. Och för att påvisa detta, måste jag våga gå till ytterligheter … Jag vill gärna hålla mig till verkligheten, därför läser jag domstolsbeslut, utredningar och annat material som berör övergrepp mot kvinnor och barn. Jag gör en maktanalys som genomsyrar och präglar hur jag betraktar världen och det märks i de ämnen jag väljer att skriva om i mina böcker”, säger Lourdes.

Böckerna skildrar en bräcklig värld – Ett modernt samhälle som präglas av maktmissbruk och lagars otillräcklighet. Lourdes mål med trilogin är att lyfta fram offrets livssituation, deras liv, polisens ansvar och hur domstolar hanterar brott beroende på vem man är och vilken position man har i samhället. Handlingen i trilogin utspelar sig främst i Stockholm.

Läs mer

Böcker av Lourdes Daza-Gillman

Daza-Gillman, Lourdes

I hämndens spår

LÄS MER

Daza-Gillman, Lourdes

Flickan som föll

LÄS MER