Varmt välkommen
till Lind & Co!

Vi är ett bokförlag som under våra många år i bokbranschen vuxit stort, inte minst inom ljudböcker. På Lind & Co brinner vi för stark och underhållande läsning inom såväl skönlitteratur som facklitteratur, för både barn och vuxna.

Förlaget startades 1999 av Kristoffer Lind. Med åren har det kommit att bli ett av de större förlagen i Sverige med en omsättning på ca 200 miljoner kronor.

Vi har en stor ljudboksutgivning med både egna titlar och titlar licensierade från andra förlag. Sedan 2018 ger vi även ut ljudböcker i Norge och Finland, sedan 2019 i Polen och Nederländerna, sedan 2021 i Danmark och Frankrike och sedan 2024 även i Bulgarien och på Island.

Läs mer

I mars 2021 köpte Storytel 70 procent av Lind & Co, som fortsätter att drivas som en oberoende förlagsgren inom Storytelkoncernen.

År 2022 köpte Lind & Co bokförlaget Dar Al Muna, som i främsta hand ger ut svensk litteratur på arabiska: www.daralmuna.com

2023 startades Pia & Co, ett imprint med inriktning på översatt skönlitteratur som drivs av Pia Printz.

Här är du välkommen att botanisera i vårt generösa utbud av allt från klassiker, deckare och feelgood till militärhistoria, samhällsreportage, hobby, barnböcker och mycket annat. Med andra ord, här hittar du enkelt en bra bok och tips på spännande lyssning för just dig – eller kanske en present till någon du vill skämma bort.

Läs mer

Förlagspodden tar dig bakom kulisserna
i bokbranschen

Läs mer om Förlagspodden på programmets Facebooksida och lyssna på samtliga avsnitt på länken nedan.

Lyssna här

Förlagspodden på Facebook

Grönköpings Veckoblad

Till förlaget hör också den anrika tidskriften Grönköpings Veckoblad. Teckna din tidningsprenumeration på www.gronkoping.nu

Gå till gronkoping.nu