Om oss

Vi är ett bokförlag som under våra många år i bokbranschen vuxit stort, inte minst inom ljudböcker. På Lind & Co brinner vi för stark och underhållande läsning inom såväl skönlitteratur som facklitteratur, för både barn och vuxna.
Förlaget startades 1999 av Kristoffer Lind. Med åren har det kommit att bli ett av de större förlagen i Sverige med en omsättning på ca 140 miljoner kronor.
Vi har också en stor ljudboksutgivning med både egna titlar och titlar licensierade från andra förlag. Sedan 2018 ger vi även ut ljudböcker i Norge, Finland och Tyskland, sedan 2019 i Polen och Nederländerna och sedan 2021 också i Danmark och Frankrike.
I mars 2021 köpte Storytel 70 procent av Lind & Co, som fortsätter att drivas som en oberoende förlagsgren inom Storytelkoncernen. År 2022 köpte Lind & Co bokförlaget Dar Al Muna, som i främsta hand ger ut svensk litteratur på arabiska: www.daralmuna.com

Lind & Co har en bred utgivning i Norge, med fokus på deckare, historiska romanserier, feelgood och sanna gripande berättelser.

Kontaktperson:
Martina Nobel
Mail: martina@lindco.se

Lydbøker