Louise Björnlund

Louise Björnlund är född på årets första dag 1969 och bor i Stockholm. Hon har alltid fascinerats av spänningslitteratur och utmaningen att hitta riktigt spännande unika intriger. Detta har hon lyckats med i serien Skärgårdsmorden.

”Jag arbetar gärna hårt och intensivt för att nå mitt mål att få till spännande berättelser som uppskattas av många. Det gör jag genom gedigen research och intressanta karaktärer. Det är så jag vill att mina böcker ska utmärka sig”, säger Louise.

Louise Björnlund sticker ut med sina böcker i serien Skärgårdsmorden med sina ovanligt välkonstruerade och unika intriger, fina miljöbeskrivningar och starka karaktärer. Huvudpersonen, Kina Bergsmed, är skärgårdsguide och polisens volontär. Louise är själv en av polisens volontärer på sidan om sitt författarskap.

Handlingen i böckerna utspelar sig i Stockholms skärgård där Louise tillbringar mycket tid och gör research inför kommande böcker i serien. Louise har tidigare arbetat med marknadsföring, journalistik och som lärare.

Läs mer
Pressbilder

Böcker av Louise Björnlund