Anders B.O. Jonsson

Anders B.O. Jonsson är uppväxt i Nynäshamn och har efter studier i Stockholm arbetat med internationell försäljning och marknadsföring. Därigenom har han fått möjligheten att besöka många intressanta länder och även arbetat och bott i Colombia, Lettland och Saudiarabien. För ett par år sedan flyttade Anders tillbaka till Nynäshamn för att börja nästa fas i livet som aktiv pensionär. Då upptäckte han hur förbaskat roligt det var att skriva och hitta på egna berättelser. Att få skapa, fantisera och själv besluta hur en historia kommer att gestalta sig, den fantastiska känslan bar honom genom denna, den första Sten Strand-deckaren.

Huvudpersonen, kriminalkommissarie Sten Strand, bor i Nynäshamn men har hela Södertörn som sitt arbetsområde. Till sin hjälp har han ett fantastiskt team med poliser, en obducent, en kriminaltekniker och en krävande men rättvis chef.

”Förutom att roa och underhålla vill jag gärna slå ett slag för Stockholms södra skärgård och sätta Nynäshamn på deckarkartan. Dödlig hämnd är ju ingen blodig eller våldsam kriminalroman, snarare vill jag förmedla en feelgood-känsla med spänning och humor”, säger Anders.

Läs mer
Pressbilder